Урочистість св. Франциска Ассізького

4 жовтня Три Францисканські Ордени (Орден Братів Менших, Орден Сестер Кларисок, званий другим орденом, і Францисканський Орден Світських) відзначають урочистість св. Франциска Ассізького, свого Засновника. Цього дня святого також вшановують ордени та згромадження, які живуть за Францисканським Уставом, дотримуючись у своєму житті чистоти, вбогості та послуху. Натомість 3 жовтня у всіх францисканських храмах відбувається богослужіння Transitus, під час якого згадується смерть св. Франциска.

У переддень Урочистості вечірню Св. Месу в храмі св. Антонія очолив отець єпископ Едуард Кава, який виголосив вірним пастирське слово, та співслужив о. Славомир Бистрий. Отець єпископ говорив про необхідність жити Святим Письмом і роздумувати над ним, торкнувся теми францисканського покликання та обітів вбогості, послуху і чистоти, які, так насправді, є близькими для кожної людини.

Після Євхаристії відбулось богослужіння Transitus, яке допомогло ще раз переосмислити ту правду, яку прагнув донести через спосіб свого життя своїм послідовникам і всім людям св. Франциск Ассізький, котрий впродовж століть був і є для багатьох християн взірцем святості. Очолив богослужіння о. Станіслав Пенкала. Молодь зачитувала Повчання св. Франциска та його Заповіт, також уривки з Листа до вірних. Головний служитель, який провадив молитву, зачитав слова Заохочення св. Франциска, скеровані до братів, і лист генерала Францисканського Ордену бр. Іллі з описом смерті їхнього Засновника ( 1226 р. ), який є першим урядовим документом про св. Франциска.

Після роздумів та спільної молитви вірні вшанували реліквії святого.