Діти парафії показали сучасний вертеп

27 грудня, після урочистої Святої Меси, яку відслужив о. Христофор Пельц, діти парафії святого Антонія з Падуї запропонували усім присутнім повернутися у часи народження Ісуса та переглянути вертеп за їхньої участі.

p1120181

Тематичною постановкою вертепного дійства займалася сестра Богна Столярчик. Однак як зізнається вона, без Божої помочі, дитячого ентузіазму та натхнення це було б неможливо зробити.

«Сценарій ми знайши в інтернеті, уважно вивчили, дещо додали від себе і почали втілювати задумане. Понад 50 дітей із нашої парафії виявили бажання брати участь у вертепі. Хоча часу на репетиції було не так вже й багато, діти з великою радістю та любов’ю вчили свої слова та грали призначених персонажів. Я хвилювалася. Але, дякувати Богові, усе вдалося», – розповіла сестра Богна.

p1120218

Сюжет різдвяного дійства був максимально наближений до сьогодення і вражав своєю актуальністю. Марія та Йосиф, шукаючи притулку, не раз зустрічалися з байдужістю, надмірністю та егоїзмом сучасного світу. Однак попри все, не втратили надії і таки знайшли добрі серця, сповнені любові, співчуття та розуміння. Врешті, навіть ті, що відвернулися від Бога увірували, розкаялися і отримали прощення…

«Ми хотіли аби присутні зрозуміли, що Ісус Є у кожній людині. Коли допомагаємо ближньому, робимо для нього добро, то робимо це для Ісуса.

p1120230

До того ж, сьогодні, 27 грудня, у першу неділю по Різдві святкуємо празник Пресвятої Родини. Тож цей вертеп, що прославляє Боже Народження став гарним подарунок від дітей своїм батькам», – зазначила сестра Богна Столярчик.

 

Більше фото із події дивіться у розділі “Галерея”