Карнавал – свято радості і казкових героїв

6 лютого у парафії святого Антонія відбулося карнавальне дійство, що передувало початку  Великого посту. У святі взяли участь більше п’ятдесяти дітей. Одягнені в костюми принцес, піратів, кумедних звірят та героїв улюблених мультфільмів вони створювали враження справжньої казки.

p1120642

 

Настоятель костелу о. Владислав Лізун для проведення свята люб’язно запропонував приміщення будиночку, розташованого позаду храму. Напередодні члени молодіжної спільноти «Gloria» прикрасили його повітряними кульками та різнобарвними стрічками. А під час свята разом із представниками гурту «S.Anto» забезпечували музичний супровід.

У ролі чарівних ведучих виступили с. Боґна Столярчик, с. Таня Клак та о. Христофор Пельц. Вони підготували чимало забав та конкурсів, в яких діти з великим задоволенням брали учать. А ще, танцювали під енергійні ритми та композиції улюблених виконавців.

p1120820

Не обійшлося свято і без солодкого частування. Про це заздалегідь подбали отці-францисканці та батьки маленьких учасників карнавалу. Цукерок, печива та тістечок вистарчило усім!

Однак назвати свято дитячим було б помилково. Оскільки батьки також не залишилися осторонь. Вони разом з дітьми та ведучими танцювали, веселилися і брали участь в запропонованих забавах.

p1120679

Тепла та родинна атмосфера свята надовго збереже згадку про цю подію, яка, хочеться вірити, стане традиційною.

о. Христофор Пельц:

«У цілому світі є звичай перед Великим постом організовувати карнавали. А оскільки наступного тижня розпочинається Великий піст, ми також вирішили провести свято, під час якого діти могли б потоваришувати, повеселитися і гарно забавитися разом».

с. Таня Клак:

«Безперечно ми врахували те, що карнавал відбувається перед Великим постом. Оскільки під час Великого посту не буде можливості проводити танці та подібні забави. Адже це, передовсім, час молитви, тиші, жертви… І про це ми також обов’язково будемо розказувати дітям».

с. Боґна Столярчик:

«Такі заходи дуже зближують. І ми, перш за все, думали про єдність та дружбу у спільноті. Адже це гарна нагода поспілкуватись та разом провести час. Однак на  сьогоднішнє свято прийшли не лише діти, а  й дорослі. Тому у нас з’явився задум, в майбутньому організувати таке свято для цілих родин».

п. Олена, мама Діанки та Софійки Вайди (9 і 7 рочків):

«Насамперед, хотілось би подякувати сестрам та отцям-францисканцям за гарно організоване свято. Діткам було надзвичайно весело. Вони чудово забавлялися і хотіли аби цей карнавал тривав якомога довше».

 

Більше фото із події дивіться у розділі “Галерея”