Перше Святе Причастя – для дітей парафії Святого Антонія

«Пустіть діток до Мене приходити, і не бороніть їм, – бо таких Царство Боже!

Поправді кажу вам: хто Божого Царства не прийме, немов те дитя, той у нього не ввійде»

(Мр. 10:14-15).

 

5 червня, у храмі святого Антонія з Падуї, 24 дитини, віком 7-11 років, вперше приступили до Святого Причастя. Ця подія, без сумніву, стала важливою і радісною не лише для першопричасників, а й для їхніх родин та цілої парафії.

Святкову Месу з нагоди прийняття Першого Причастя очолив настоятель храму Святого Антонія з Падуї о. Владислав Лізун.

p1150408

Перед початком урочистої Літургії, о. Владислав запросив батьків уділити першопречасникам свого батьківського благословення. Опісля процесія, разом із настоятелем, дітьми та їхніми родинами рушила до храму, прикрашено білосніжними стрічками, атласом та чудовими декораціями. Перед вівтарем було розміщено білі серця з іменами першопричасників, на знак їхньої нерозривної єдності з безмежно люблячим серцем Христа.

У проповіді о. Владислав закликав дітей завжди дбати про єдність з Христом, чистоту серця, пам’ятати про ближнього, бути милосердними до кожного, кого Господь ставитиме на їхній життєвій дорозі і читати Біблію: «Ваша мандрівка Ісусовим серцем розпочалася з Таїнства Хрещення. А сьогодні ви вповні будете з’єднані з Ним, через прийняття Тіла Христового. Сьогодні Христос, великий пророк, завітає у ваші серця. Щоразу, під час Святої Меси священик промовляє перед вівтарем ті ж самі слова, які промовляв Ісус перед Тайною Вечерею: Він, узявши в Свої руки хліб сказав, хай буде Моїм Тілом, і так само, взявши келих, наповнений вином промовив, нехай стане Моєю Кров’ю. Ця переміна відбувається на вівтарі і сьогодні. І сьогодні Ісус прийде до ваших чистих сердець.

p1150472

Це дуже велика благодать – бути з’єднаними з Христом, Котрий полюбив кожного Своєю безмежною любов’ю.

Наше життя є великою дорогою пригод, чудовою мандрівкою любові з Христом, з Котрим ми нерозривно поєднані у Пресвятих Дарах. У цій мандрівці Ісус благословляє кожного, опікується кожним і підказує, що потрібно робити для того аби бути добрими людьми. Добрими не лише для своїх найближчих, а для усіх, кого зустрічатимемо на тій життєвій дорозі.

Дорогі діти, пам’ятайте, хто живе з Христом, хто вміє приймати Його велику милість, через того Він чинить великі чуда і добро для інших людей. Також пам’ятайте про те, що ви – християни. А християнин, котрий приймає Ісуса у своє серце, є людиною радісною, доброю, милосердною у стосунку до інших: хворих, бідних і потребуючих. Христос наповнив наші серця любов’ю не для того, щоб ми заховали її у своєму серці, а для того, щоб ділилися нею з іншими.

p1150484

Сьогодні, в цьому році Божого Милосердя, ви вперше приймете Ісуса у Пресвятих Дарах. А що інше може перемінити цей світ, аніж Милосердя Боже? Війни, ненависть і зло може перемінити лише Бог, Своїм Милосердям. І ми у своєму житті також повинні керуватися Божим Милосердям. Полюбіть Христа понад усе! Нехай добро, яке приймете сьогодні через Христа, завжди буде у ваших серцях та  домівках. Не ховайте Божого Милосердя, а діліться ним. Тоді будете щасливими, і тоді Господь благословлятиме ваше життя”.

Наприкінці проповіді о. Владислав Лізун заохотив присутніх подякувати Богові за дар свободи, можливість відкрито ходити до храму та сповідувати Христа. А також пам’ятати про тих, хто віддав за цю свободу своє життя.

Після Євхаристійної молитви настоятель храму о. Владислав уділив кожній дитині Святе Причастя.

p1150517

Також цього дня у храмі святого Антонія звучало чимало віршів та пісень, у дитячому виконанні. Квітами та щирими словами подякували першопричасники о. Владиславу, сестрам-монахиням та батькам, котрі завжди опікуються ними та скеровують доброю дорогою християнського життя.

Наприкінці урочистостей о. Владислав вручив усім першопричасникам образки-пам’ятки про цю важливу подію та святкові хлібинки, яким заохотив поділитись з рідними і близькими.

Впродовж наступного тижня, що зветься «білим тижнем», першопричасники в урочистому білому вбранні (альбах), щодня приходитимуть до храму та братимуть участь у Святій Месі.

 

Більше фото з події – у розділі “Галерея”