Представники Францисканського Ордену Світських з парафії св. Антонія на дні народженні нової спільноти

17 листопада у родині францисканських орденів відзначають спомин св. Єлизавети Угорської, покровительки Францисканського Ордену Світських (ФОС). Цього дня двоє делегатів від львівської спільноти ФОС, с. Галина Берко та с. Ірина Джана, прибули до Рави Руської з приводу особливої події: там мала народитись нова спільнота Третього Францисканського Ордену, адже тринадцять осіб виявили бажання скласти вічні обітниці перед Богом, щоб після цього жити згідно з Євангілієм у своєму світському стані. Також чотири особи поновило свої обітниці євангелічного життя, одна особа склала перші річні обітниці, одна – вступила до новіціату та дві – до постулату.

Урочиста подія, яку очолив о. Ян Капістран Весельський OFM, настоятель парафії, відбувалась у костелі Опіки св. Йосифа Обручника. Був присутній також Духовний Асистент Західного регіону ФОС о. Берард Задойко OFM, Старша Західного регіону ФОС с. Олександра Салій, Старша спільноти ФОС із Судової Вишні с. Броніслава Радь і численні гості.

„Дякуємо Богові! Як представник Старшої приймаю тебе до нашої спільноти як повноправного члена Францисканського Ордену Світських. Твій вступ до неї – це радість і надія для всіх братів”, – тринадцять разів були повторені ці слова, бо саме стільки повноправних членів долучилось до нашої Францисканської родини, попередньо пройшовши відповідні етапи формації (постулат, новіціат і тимчасові обітниці) під керівництвом мудрих наставників: о. Андрія Немченка OFM і Форматора Західного регіону та, водночас, Форматора нашої львівської спільноти с. Ірини Бурко. Не один раз с. Ірина навідувалась до Рави Руської з братерським візитом, щоб допомогти братам і сестрам розпізнати своє покликання, розповісти їм про те, чим є Францисканський Орден Світських і яка його суть. Це був тривалий шлях розпізнання свого покликання, у кожного свій і неповторний, час сумнів і знеохочення, час праці над собою і усвідомлення, що це саме для мене, що це власне та дорога, яку я хочу пройти з тими, хто протягом всього життя в усьому керуватиметься Євангелієм Ісуса Христа, живучи у Францисканському Ордені Світських згідно з вказівками його Регули. А, простими словами кажучи, мета кожного світського францисканця – осягнути досконалу християнську любов.

Після Святої Літургії було проведено Капітул і вибори Ради Спільноти під головуванням Старшої Західного регіону ФОС с. Олександри Салій.

Цього дня було багато радості і усмішок. Він залишиться в пам’яті всіх, як незабутній. Бажаємо всім, хто був на цій урочистості, витривалості на нелегкій, але цікавій дорозі, йти нею, даючи свою любов там, де її немає, нести мир, там де панує ненависть, світло, там де панує темрява… Бо лише той, хто вміє давати, одержить з надлишком дарів від свого Отця Небесного.