Радість Різдва – для мешканців геріатричного пансіонату

16 січня парафіяни храму святого Антонія з Падуї та члени україномовної парафіяльної спільноти «Скеля», разом зі священиками о. Петром Франківим та о. Христофором Пельцом відвідали із колядою людей похилого віку, що мешкають у Львівському геріатричному пансіонаті.

p1120349

Зустріч розпочалася в актовому залі, де стареньких та самотніх людей похилого віку привітав гурт «сАнто». Колядки у їхньому виконанні настільки захопили слухачів, що вони дружньо та щиро підспівували.

«Ми прийшли поділитися радістю. Звісно, ця радість не завжди є в нашому житті, часом її дуже бракує. Однак наш прихід мав на меті принести цю радість, що проставляє Господа в Його Різдві. Ми також радіємо з того, що можемо бути разом з вами. Адже ви є великим даром для кожного з нас», – зазначив о. Петро Франків та запросив усіх до спільного переживання радості Різдва.

Найменші парафіяни храму святого Антонія подарували присутнім різдвяне дійство, яке чітко засвідчує, що шлях до Божого Дитятка пролягає через співчуття, добрі справи та допомогу ближнім. Лише так наші серця палатимуть любов’ю, яка вказуватиме шлях до Господа.

p1120373

А наприкінці усі мешканці пансіонату отримали від парафіян храму святого Антонія різдвяні подарунки.

p1120390

Завдяки цій зустрічі старенькі та самотні люди похилого віку мали нагоду ще раз поринути в атмосферу Різдва, відчути радість народження Божого Дитятка та зігрітись увагою тих, кому вони не байдужі.

о. Христфор Пельц:

«Помітно, що ці люди обтяжені стражданнями. Тому особливо потребують присутності інших та їхнього служіння. Це може виражатися навіть у дуже простих речах… Скажімо, ми сьогодні бачили, що не всі з них можуть ходити. А оскільки не працював ліфт, то їх потрібно було разом з візочками знести сходами донизу. Тож багато наших хлопців допомагали їм. Це і є одним із прикладів служіння. Думаю, що таке наше сьогоднішнє служіння, Різдвяна сценка і колядки додали їм радості та надії».

 

Більше фото із події дивіться у розділі “Галерея”