У храмі святого Антонія відкрили Двері Божого Милосердя

20 грудня, настоятель храму святого Антонія з Падуї о. Владислав Лізун перед недільною Літургією, з нагоди відкриття Ювілейного року Божого Милосердя,  молитовним чином урочисто відкрив для усіх християн двері Божого Милосердя у храмі. Підставою для цього став Декрет Мечислава Мокшицького, архиєпископа-митрополита Львівського Римо-Католицької Церкви.

p1110855

Ще навесні 2015 року Папа Франциск оголосив 2016 рік Надзвичайним Ювілейним Роком Божого Милосердя, що триватиме з 8 грудня 2015 року до 20 листопада 2016 року.

Після молитовного відкриття Дверей Божого Милосердя о. Владислав Лізун відслужив  Святкову Літургію. Зокрема, під час проповіді настоятель храму зауважив: «Папа Римський Франциск відкрив двері до Базиліки святого Петра 8 грудня. У нашому кафедральному соборі ці двері відчинили 13 грудня. Сьогодні ж відкриваємо їх у нашому санктуарії святого Антонія з Падуї».

Окрім того о. Владислав наголосив на важливості християнського спілкування та любові: «Дуже добре, що проголошено Рік Божого Милосердя. Бо я не вірю, що ваші серця, серця практикуючих християн, котрі проживають тут, в Україні, збайдужіли… У цьому Році Божого Милосердя ми, практикуючі християни, на кожному кроці повинні давати добрий приклад віри, бути справедливими, шанувати один одного, протягувати руку до нашого брата, засвідчуючи, таким чином, Господню доброту та милосердя.

Ми живемо на території однієї держави, хоча говоримо різними мовами: українською, російською, польською, угорською, румунською… Але маємо шанувати одне одного саме там, де поставив нас Господь».

Яскравим прикладом щирої Любові до Христа, через який Бог відкрив таємницю Свого Милосердя о. Владислав назвав сестру Фаустину Ковальську: «Апостолкою Божого Милосердя у нашому часі є сестра Фаустина Ковальська, котра любила Бога понад усе. Саме їй Господь сказав, що через Милосердя Боже прийде відкуплення для цілого світу. І саме цей образ Божого Милосердя наближає до нас Милість Христа. Через ці два промені, білий, що символізує воду і червоний, що знаменує собою кров, сходить на нас велика Божа благодать та доброта. Із цієї доброти ми й користаємо».

p1110914

Також о. Владислав акцентував на важливості частої та доброї сповіді в житті кожного християнина, що дозволяє нам єднатись з Богом та користати з Його ласк: «Відвідуючи цю святиню, можемо отримати відпуст і пожертвувати його як за себе, так і за інших. Однак для цього ми повинні бути у стані освячуючої Божої ласки, тобто не мати тяжкого гріха. Адже гріх перешкоджає нашому єднанню з Богом. Мої дорогі, не сповідаймося раз на п’ять років чи раз у році, але якомога частіше. Якщо хтось відчуватиме потребу, то повинен сповідатися, принаймні, раз на два тижні або хоча б у кожну першу п’ятницю місяця… Не біймося Бога, а біймося гріхів!».

Наприкінці Святої Літургії о. Владислав благословив усіх присутніх дітей.

p1110969

Відтак, парафіяни храму та християни інших конфесій матимуть чудову нагоду щодня помолитись у храмі святого Антонія з Падуї, відректись від гріхів, приступити до сповіді, здійснити Акт Покаяння, прийняти Святі Тайни, досвідчити Божого Милосердя та отримати повний відпуст гріхів.

 

Більше фото із події дивіться у розділі “Галерея”