Архієпископ Мечислав Мокшицький підписав ДЕКРЕТ стосовно звільнення від обов’язку участі у Св. Месі

ДЕКРЕТ

Беручи до уваги загрозу здоров’ю та життю, спричинені епідемією коронавірусу, згідно з кан. 87 § 1, кан. 1245 i кан. 1248 § 2 Кодексу Канонічного Права, уділяю диспенсу (звільнення) від обов’язку участі у Св. Месі в неділю та обов’язкові святкові дні – аж до скасування.

Диспенса розповсюджується на усіх вірних львівської архідієцезії, а також на інших вірних, які перебувають на її території.

Скористання диспенсою означає, що відсутність на недільній Св. Месі у вище зазначеному часі не є гріхом. Водночас заохочую, щоб особи, які послуговуються диспенсою, присвячували відповідній час на особисту молитву або молитву в сім’ї. Заохочую теж духовно єднатися зі спільнотою Церкви за допомогою трансляції Св. Меси в радіо, телебаченні чи інтернеті, дотримуючись, у міру можливості, властивих літургії постави та жестів, а також духовно приймати Святе Причастя.

Через заступництво Матері Божої – Зцілення Хворих довіряю Божому Проведінню усіх, в особливий спосіб людей хворих, тих, які перебувають на карантині, а також санітарну та медичну служби.

Львів, дня 14 березня 2020 р.
Nr 87 VB 2-12/20

О. Казимир Гавлюк
Нотаріус

† Мечислав Мокшицький
Архієпископ Митрополит Львівський