Життя у братерській спільноті ФОС

Усі віруючі покликані до святості і мають право слідувати, у єдності з Церквою, власним духовним шляхом. Щасливий той християнин, який розпізнав своє покликання, який довіряє Божому провидінню, бо правдива і незбагненна радість є у виконанні Божої волі.

Церква – багата на духовні родини з різноманітними харизмами, тому не так просто зробити свій вибір.

Digital Camera

Покликання ФОС – це специфічне покликання, що формує життя та апостольську діяльність своїх членів до особливої місії. То є шлях пізнання й прийняття краси,яка є в незбагненній простоті Бога, така, яку відкрив св.Франциск.

Насправді це неймовірне щастя: належати до такої родини і разом крокувати життям з усіх сил, а іноді і з несили намагатися наслідувати Христа і бачити Його попереду…

Вісімсот років францисканської духовності: більше п’ятсот святих і блаженних, священиків, монахів, монахинь, мирян, королів, князів, простих людей, і ще більше незнаних – це вражає і надихає, щоб іти вперед, любити, вірити, надіятись, служити, прощати, просити прощення, падати, підніматися і мати в серці радість від простих речей, часами таких примітивних…

Недостатньо просто вступити до Ордену і стати братом чи сестрою. Це ще не все. Дуже важливо,щоб ми дозволили Ісусові жити в нас своїм життям любові, молитви і єдності з Отцем. Ми прийшли в орден для того,щоб бути Його любов’ю, Його милосердям, Його знаряддям миру і добра.

Digital Camera

Наша Францисканська Родина щиро радіє і дякує Богу за те, що свій вибір зробили Ірина Джана та Ігор Парапанов. Вони успішно пройшли період початкової формації або період посвячення, який носить назву постулат. Цей період є необхідний для розпізнання покликання, а також взаємного знайомства спільноти Францисканського Ордену Світських та кандидатів. У свято Стигматів святого Франциска, під час Святої Меси, яку очолив о. Едуард Кава – духовний асистент спільноти ФОС, Ірина та Ігор ступили на шлях формації, яка називається новіціат.

Метою цього періоду є визрівання покликання, спроба євангелічного життя у Спільноті та краще ознайомлення з Орденом. Життя у братерській спільноті є школою духовного життя, де виховується і зростає любов, терпеливість, доброта, чуйність та відповідальність за свого ближнього.

Digital Camera

Вступ до ФОС є Божим благословенням. Немов би ще одним джерелом благодаті, миру і любові. Цінуймо Божий Дар!

Нехай Милосердний Господь дарує сили Духа у прийнятті нового значення життя.

Нехай святий Франциск – Серафимський отець, котрий полюбив Бога пломеніючою любов’ю, молиться в особливий спосіб за своїх духовних синів і дочок, котрі слідують за Ісусом Христом.

 

За надану інформацію та фото щиро дякуємо п. Ірині Бурко, члену спільноти «Францисканський Орден Світських», що діє при парафії Святого Антонія з Падуї.