Завдання спільнот – бути відкритими для інших

14 вересня, при храмі Святого Антонія з Падуї відбулася зустріч відповідальних осіб, лідерів та аніматорів душпастирських груп, що діють при парафії з настоятелем о. Павлом Одуєм.

img_0504

На зустрічі були присутні представники Францисканського Ордену Світських, Спільноти Живого Розарію Св. Жанни Беретти Молли, групи Ал-Анон «Фенікс», «Живого вогню», «Віри і Світла», «Скелі», «GLORIA» та майбутньої спільноти «Францисканської молоді».

Розпочалася зустріч молитвою та читанням уривку зі Святого Письма, в якому розповідалося про апостолів, що перебували разом, як одна спільнота, при ламанні хліба. Цей уривок о. Павло вибрав недарма.

«Спільноти у парафії є важливими, – сказав він. – Чисельність спільнот є ознакою життя у парафії. Я би хотів, щоб так було і у нас. Ми всі – різні: польськомовні, україномовні, російськомовні. Однак парафія – одна. Тож маємо працювати разом, для спільного блага».

img_0495

Попри це настоятель парафії застеріг присутніх аби не зупинялися на досягнутому: «Існує небезпека за якої парафіяни, задоволені тим, що мають, можуть не звертати уваги на потреби інших. Звісно, я б хотів аби ми тішилися тим, що є, але, разом з тим, звертали увагу на тих, кого ще з нами немає. Аби були відкритими на потреби не лише одне одного, а й усіх тих, хто цього потребує. Це наше завдання».

Своєю чергою кожен із присутніх розповів про спільноту, яку представляє. Названі напрямки служіння стали найбільш переконливим аргументом їхньої важливості та значущості для інших. Серед них: виховання молоді у християнському дусі, допомога неповносправним особам, людям без постійного місця проживання, мешканцям геріатричного пансіонату («будинку престарілих»), алкозалежним, їхнім родинам, а також ув’язненим.

img_0500

Опісля о. Павло заохотив до ще більш плідної праці: «У спільнотах має бути і молитва, і служіння, і формація. Люди, котрі мають знання, глибокі взаємини з Богом повинні цим служінням ділитися. Звісно, це не питання одного дня, але будемо до цього іти». На підтвердження своїх слів розповів про започаткування при парафії євангелізаційного курсу «Альфа», базованого на основах християнського життя.

Закінчилася зустріч молитвою та благословенням на подальшу працю для слави Божої.

 

Довідка:

При парафії Святого Антонія з Падуї діє 20 парафіяльних спільнот, до яких входить понад 200 осіб.

Це: «GLORIA», Ал-Анон «Фенікс», група АА, гурт «S.Anto», «Живий Вогонь», «Родина Родин», «Скеля», «Віра і Світло», Спільнота Живого Розарію Св. Жанни Беретти Молли, Францисканський Орден Світських, «Діти Цариці Миту та Поєднання», «Францисканська молодь»,  хор та інші.

Більш детальну інформацію про служіння кожної із них можна довідатись на нашому сайті у розділі «Спільноти».

 

Більше фото із події дивіться тут