Спільне ділення облаткою

28 грудня 2022 р. спільноти бл. Йоанни Беретти Молла та Скеля, Францисканська Молодь і Францисканський Орден Світських зустрілися разом на діленні облаткою. Думка зібрати парафіян різного віку на спільне різдвяне святкування з’явилася у Братів Францисканців вже давніше, проте втілили її у життя цього року.

Ділення облаткою є гарною, старою традицією. Ділячись цим білим хлібом, ми пробачаємо одне одному провини, дякуємо за допомогу та підтримку, і складаємо побажання.

На початку різдвяної зустрічі о. Славомир, настоятель парафії, помолився і поблагословив облатки. Після того був зачитаний уривок з Євангелія про народження Ісуса. Далі настоятель побажав усім миру та добра, і розпочалося ділення облаткою.

Святкування продовжились за спільним столом, який парафіяни попередньо заставили смаколиками. Це була гарна нагода для зустрічі та спілкування.

І яке ж Різдво без колядок?! О. Павло, вікарій парафії, диригував співом, а парафіяни виявились дуже співочими. Колядуючи, присутні прославляли Ісуса, який колись захотів народитися на світ.

Перед тим, як люди почали розходитися по своїх домівках, о. Станіслав Пенкала, вікарій Кустодії, уділив усім благословення.