Урочистість св. Антонія з Падуї

13 червня ми відзначали храмове свято в честь св. Антонія з Падуї – одного з найбільших святих Католицької Церкви. Він є покровителем нашого Санктуарію, до якого щодня, а особливо, щовівторка, приходить на молитву безліч людей, вірячи в допомогу цього великого святого.

Перше, що спадає на думку, коли ми говоримо про св. Антонія Падуанського – це те, що він завжди допомагає у віднайденні загублених речей. І це є правдою, адже в цілому світі до жодного святого не звертаються в цих справах із такою довірою, як до нього.

Проте, молячись літанією, ми бачимо багато інших чеснот, які характеризують цього францисканського святого. Його називають взірцем Божої любові, вчителем правди, могутнім проповідником Євангелія… Саме таким був за свого життя св. Антоній: апостолом любові Бога, відданим учнем Святого Письма, яке він досконало знав на пам’ять, тим, хто з ревністю проголошував Добру Новину світові і служив допомогою людям.

Святкування розпочалося зранку.

Урочисту Св. Месу о 8.00 год. очолив і скерував до вірних Слово Боже о. Станіслав Пенкала OFM Conv, який здійснює душпастирське служіння в нашому храмі. Разом із ним Євхаристію співслужили о. Петро Франків OFM Conv, який працює в парафії Народження Пресвятої Діви Марії в Мацьківцях і о. Станіслав Нуцковський OFM Conv, настоятель парафії Преображення Господнього і монастиря св. Бонавентури в Борисполі.

Головну Св. Месу о 12.00 год. разом із процесією навколо храму очолив Архієпископ Мечислав Мокшицький. Також Митрополит Львівський скерував до зібраних на цій урочистості парафіян і гостей Пастирське Слово. А співслужили Св. Месу священики з багатьох римсько-католицьких парафій Львова і його околиць, настоятель монастиря і парафії Пресвятої Діви Марії в Більшівцях о. Андрій Ванат OFM Conv, настоятель нашого монастиря і парафії о. Павло Одуй OFM Conv, також був присутнім і спільно молився священик з православної парафії.  

Після Євхаристії пройшла урочиста процесія з Пресвятими Дарами, в якій взяли участь міністранти, францисканці з Третього Ордену, гурт пісні і танцю „Weseli Lwowiacy”, всі парафіяни та шанувальники св. Антонія, серед яких діти і молодь.

Пізніше всі бажаючі мали змогу зустрітися з с. Ліджі та молитися спільно з нею і Сестрами зі Згромадження св. Йосифа де Сен-Марк. 

Завершились храмові урочистості Св. Месою о 18.00 год., яку очолив і скерував до вірних Пастирське Слово отець єпископ Едуард Кава OFM Conv.

Також впродовж цілого дня вірні мали змогу приступити до Таїнства Сповіді, а після кожної Св. Меси мало місце посвячення лілій і вшанування реліквій покровителя нашого Сантуарію – св. Антонія з Падуї.