Францисканці відкриті на потреби військових

8 листопада о. Едуард Кава, делегат провінції францисканців конвентуальних в Україні, заступник керівника відділу військового капеланства Римсько-католицької Церкви в Україні повіз на Схід повний комплект сучасної медичної техніки німецького виробництва, призначеної для обладнання стоматологічного кабінету.

img_20161107_161720

Зазначене медичне устаткування придбане коштом отців-францисканців, котрі провадять своє служіння у Львові та небайдужих парафіян Римсько-Католицької парафії Святого Антонія з Падуї.

10 листопада цей вантаж було доставлено у м. Сєверодонецьк, Луганської області. Стоматологічний кабінет буде передано на баланс Міністерства Оборони України, а опікуватимуться ним місцеві волонтери та військові однієї з бригад.

Як зазначив у коментарі о. Станіслав Кава: «Це обладнання служитиме не лише військовим, а й цивільному населенню прифронтової зони, котре зараз перебуває в нелегких умовах та потребує підтримки і допомоги».

Окрім зазначеної медичної техніки о. Едуард повіз українським військовослужбовцям теплий одяг, берці, продукти, зокрема мед, медикаменти, духовну літературу, а також речі першої необхідності.

«Якщо у майбутньому у наших братів та сестер виникатимуть такі потреби, ми робитимемо все, що в наших силах аби допомогти їм», – підсумував о. Станіслав Кава.

 

Фото – www.gazeta.lviv.ua